Caroline's blog

Caroline's blog

Week 21

Normaal

Bij de Achterhoek denk je toch al snel aan Normaal… niet?
Wij waren net een jaartje bezig op de Lochemse berg toen op Hemelvaartsdag in 2015 een concert van Normaal werd gegeven, aan de Exelse kant van Lochem.
Het hotel zat helemaal vol en ’s ochtends rond een uur of 11 kwamen alle gasten al inchecken.
Een iets ander publiek dan wat we normaal gesproken gewend waren: mannen van een jaar of zestig met een uier op hun hoofd en klompen aan, en als bagage een plastic zak met blikken bier.
De eerste uitdaging kwam toen de gasten graag allemaal nog een vette hap wilden, om een goede bodem te leggen, voordat ze naar het concert gingen. Zoals jullie wellicht weten is dat we zoiets normaliter niet in huis hebben. Als oplossing hebben we toen maar heel veel eieren met spek klaargemaakt.
Toen kwam de volgende uitdaging: vervoer naar het festivalterrein. Taxi’s zijn er hier niet echt veel te krijgen, dus de eerste mensen leenden een fiets en gingen op pad. Wij waren toch wel een beetje bezorgd, want gaan die mensen aan het einde van de avond onze fietsen nog wel terugvinden? En als dat gelukt is, kunnen ze de weg naar het hotel dan ook nog terugvinden?

Bij de volgende groep die kwam hebben we maar aangeboden om ze weg te brengen, met als gevolg vier Zeeuwen bij Peter in de auto. Het ritje naar het concert duurde zo’n 20 minuten, want het was natuurlijk lekker druk onderweg.
Deze vriendelijke mannen hebben al die tijd gezellig tegen Peter aan gekletst, alleen verstond Peter er helemaal niets van.
In die tijd hadden we nog moeite met Achterhoeks, dus laat staan dat Peter het Zeeuws begreep.

Daarna kwamen er twee Belgen binnen, die voornamelijk erg nieuwsgierig waren hoe het er bij een concert van Normaal aan toe ging, en dan waren ze wel specifiek benieuwd naar het biergooien.  Het laatste groepje bestond uit nette, jonge jongens uit de Amsterdamse grachtengordel. Zij vonden het fijn om gebracht te worden, maar ophalen was niet nodig, ze namen wel een taxi.
Peter en ik hadden een zeer gezellige avond, we konden lekker rustig aan doen want diner gasten waren er niet. We hadden vrienden op bezoek en hebben lekker gegeten.

Om 21.00 uur kwam het eerste telefoontje, één van de Amsterdamse jongens was al zo dronken dat hij naar bed wilde, maar hij kon geen taxi vinden...
De rest belden allemaal al voor 23.30 uur op, om opgehaald te worden, en ze waren allemaal zo nuchter als een pas geboren lammetje!
Op de heenweg was dat wel een ander verhaal...

Nadat alle gasten weer opgehaald waren en veilig in het hotel waren aangekomen, hebben Peter en ik nog gezellig met al deze mannen aan de bar gezeten.

En, de Belgen waar erg verbaasd dat het er ondanks al het biergooien zo aardig en vriendelijk aan toe ging. Ze hadden de hele avond niet durven drinken omdat ze bang waren dat het knokken ging worden.

Gek genoeg hebben we de volgende ochtend tijdens het ontbijt vooral cola geserveerd, ook nooit eerder mee gemaakt.

Dit jaar vindt er weer een (uitverkocht) concert van Normaal plaats, en ditmaal tegenover het hotel (op het terrein van de Tractorpulling)! Net zoals in 2015, zit ons hotel al helemaal volgeboekt, maar we hebben nog genoeg plaats voor het diner. 

Dus...
Oproep aan alle gasten in de buurt die niet naar Normaal gaan of geen kaartje hebben kunnen bemachtigen...
Kom gezellig bij ons eten op Hemelvaart met Normaal als achtergrondmuziek.
Wij maken een speciaal Normaal menu (4 gangen) voor 37,50 euro.
Aanvang 19.00 uur.

Reserveren kan, door te bellen (0573-251377) of te mailen (info@delochemseberg.nl).

Tot de volgende keer,

Caroline

Copyright © PR

 

Copyright © ANP

______________________________________________________________________________________________________

Week 16

Koninginnedag 30 april, 2012

Trots waren wij toen we, zeven jaar geleden, gevraagd werden door de CvdK (Commissaris van de Koningin) om de afterparty voor de laatste Koninginnedag van Beatrix te mogen verzorgen. 
Maanden waren wij bezig om alles tot in de puntjes te regelen. Al het personeel werd gescreend, tijdplanningen werden gemaakt, gesprekken hier en daar, en zelfs heuse vergaderingen (dat doen wij eigenlijk nooit). 

En toen was het zo ver...

In de vroege ochtend ging ik met alle bediening-medewerkers, die helemaal in het nieuw gestoken waren, onderweg naar Veenendaal. Alles verliep heel soepel: controle was er bijna niet en alles stond zo klaar. 

Het wachten was op Peter, aangezien de andere koks inmiddels ook al waren gearriveerd. 
Maar, Peter en de auto vol met eten kwam maar niet. Peter kwam Veenendaal namelijk niet in!
De politieagent bij de eerste controlepost had besloten dat zijn papieren en blauwe bandje (om het stadhuis in te komen) niet geldig waren voor de doorgang naar het stadhuis zelf. Na meerdere telefoontjes gepleegd te hebben met verschillende mensen, zonder resultaat, was Peter zijn geduld op. 
Ze stonden vlakbij de brandweerkazerne en Peter vroeg wat de naam van de agent was. "Waarom wilt u dat weten?", vraagt de agent. "Nou," zegt Peter, "Als u mij even helpt met een tafel daar bij de brandweerkazerne neer te zetten dan delen we daar uit uw naam de hapjes van Beatrix uit." Als gevolg mocht Peter snel doorrijden, maar verzekerde de agent dat Peter ook bij de tweede controlepost niet doorgelaten zou worden. 
Daar had deze agent helemaal gelijk in, maar daar was inmiddels al iets op verzonnen!

Bij de tweede post stelde Peter gelijk voor dat er een agent bij hem in de auto zou plaats nemen, met een getrokken pistool, welke met onze toestemming mocht schieten als hij iets geks of verdachts zag. Daar was gelukkig snel een overeenstemming over, en zo nam een politieagent plaats in de auto, weliswaar zonder getrokken pistool. 

En zo kwam Peter eindelijk aan bij het stadhuis, waar hij gek genoeg zonder controle naar binnen kon. 

Alle hapjes werden klaargemaakt en we stonden er helemaal klaar voor.
Het was echt heel leuk om mee te maken, maar we hebben nog nooit zo veel hapjes overgehouden. Niemand durfde namelijk te eten in de buurt van de Koninklijke familie. Want stel je nou toch eens voor dat je net aangesproken wordt als je je mond vol hebt met eten...

Naast dat het vandaag Koningsdag is, staat Pinksteren ook snel weer voor de deur en wij hebben weer een leuk arrangement voor jullie. 

Pinksteren
Het Pinksterweekend zitten wij vrijdag 7 en zaterdag 8 juni al helemaal vol. Maar voor zondag 9 juni hebben wij een leuk arrangement voor jullie, met slapen, uitgebreid diner, ontbijt en toeristenbelasting vanaf €107 p.p. (budgetkamer) tot €134,50 p.p. (grootste kamers).
Deze prijs geldt voor een bezetting van 2 personen per kamer. 
Een reservering maken kan door ons te bellen (0573-251377) of te mailen (info@delochemseberg.nl).

Een hele fijne Koningsdag en tot volgende week,

Caroline

______________________________________________________________________________________________________

Week 15

5 jaar geleden zaten we volop in de verbouwing van het hotel, alles eruit en weer opnieuw erin.

Toen we zover waren om aan de inrichting te beginnen, was het budget zo goed als op. Dus de inrichting bestellen bij een mooie interieur-winkel zat er dit keer niet in.
Door onze jaren in Brussel waren we al erg gecharmeerd door al het aanbod in vintage en hadden we ook al aardig wat verzameld.

Dus, onze oplossing was om via andere kanalen een mooie en vooral leuke inrichting bij elkaar te zoeken.

Marktplaats was bij ons toen onbekend totdat we opzoek waren naar een Fatboy hondenkussen. Dit zou echter al de derde in een jaar tijd worden. Op z’n zachtst gezegd, was ik er wel klaar mee om er (weer) veel geld aan uit te geven. En zo begon de zoektocht op het internet. Op Marktplaats kwam ik toen een Fatboy tegen. En dus was de verslaving was geboren.

Peter is inmiddels de zoekmachine geworden. Hij speurt elke nacht op het internet naar gave dingen.

Een van de eerste voorwerpen die hij zocht waren de geweilampen voor de wijnkamer. Er was iemand die er meerdere in de verkoop had. Op naar, wat bleek, een vinex wijk in Zoetermeer, waar het hele huis bestond uit geweien. De deurknoppen, de kapstok, de tafels, de stoelen. Je kan het je zo gek nog niet verzinnen of het was van gewei gemaakt.
Je begrijpt het al, daar komt dus de inrichting van de wijnkamer vandaan.

Ook voor de aankleding van de muren zochten we op het internet. Een olieverf schilderij voor de prijs van een poster kan je al snel vinden op Kunstveiling.nl.  
Tip van ons: koop vooral schilderijen die al in gelijst zijn, anders word het alsnog prijzig door het inlijsten.

Bij ons in de Achterhoek is het echt superleuk om te shoppen in de kringloop, we hebben er namelijk echt geweldige dingen gescoord.

In Borculo zitten er twee: de Cirkel op de Graaf Wichmanstraat en Bohero op de oude Needseweg. 

In Vorden zitten er twee in de zelfde straat, lekker handig: Enkweg 11 en nummer 17.

De beste dagen om bij ons in de buurt te gaan zoeken naar de mooiste (verborgen) schatten zijn woensdag en donderdag. Vandaar de volgende aanbieding:

Kom aan op 8 of op 15 mei dan betaal je 170 euro per persoon (bij bezetting van twee personen in een kamer), voor 2 maal dineren, 2 maal slapen en 2 maal ontbijten.

Je krijg dan een upgrade naar de mooiste kamer die beschikbaar is.

Fijne week!

Groetjes,

Caroline

______________________________________________________________________________________________________

Week 14

Sinds 1995 is er elke Eerste Paasdag een uitgebreid Paasontbijt bij ons in het bedrijf. Alle vaste gasten, familie en vrienden waren daarbij aanwezig.
Om 10.30 uur moesten wij dan voor zo’n 50 personen klaar staan met het ontbijt. Nu is de ochtend en vroeg op staan niet echt mijn specialiteit, en was het dus altijd stressen om alles op tijd klaar te krijgen.
Wij ontbeten ook altijd mee en ik vond het belangrijk dat mijn wederhelft ook op zijn Paasbest aan het ontbijt kwam. Dus ik beloofde de eieren te koken zodat hij zich kon gaan omkleden.
Zo gezegd zo gedaan...
Alle gasten komen binnen, gaan zitten, nemen koffie en thee en andere lekker dingen en ik deel de eieren rond. Heel gezellig allemaal! Totdat een van onze gasten het woord neemt en het
gezelschap toespreekt. Hij bedankt ons voor het gezellige ontbijt en spreek zijn verbazing uit.
“Alle jaren dacht ik dat Caroline een grapje maakte als ze zei dat ze nog een ei kon koken, als we vroegen naar haar kookkunsten. Wij geloofden dat nooit tot deze ochtend. Zij vertelde net vol trots dat ze de eieren voor dit ontbijt heeft gekookt en het klopt... Ze kan geen eieren koken!”
Verschrikkelijk... De eieren waren nog helemaal vloeibaar.
De volgende dag heb ik een eierkoker gekregen, die wij nu nog steeds gebruiken voor het ontbijt.
Met Pasen ga ik geen eieren koken, dat laat ik aan José en Peter over.

Mochten jullie het leuk vinden om langs te komen met de Pasen, dan hebben wij op Eerste Paasdag  nog wat kamers vrij en plaats in het restaurant. Op Tweede Paasdag serveren we een speciale lunch.
Stuur ons een mailtje (info@delochemseberg.nl) of bel ons (0573-251377) om te reserveren!

Fijne Paasdagen,
Caroline

______________________________________________________________________________________________________

Week 13

Deze maand is het alweer 5 jaar geleden dat wij zijn begonnen, in samenwerking met Jan Weijsenfeld, om van de paardenwei voor ons huis een groenten- en fruittuin te maken. Wij woonden toen nog niet permanent in Barchem, werkten nog bij Tollius in Amersfoort en kwamen op onze vrije dagen naar Barchem.

Met Jan hadden we afgesproken dat we zo snel mogelijk aan de moestuin wilde beginnen. Hij enthousiast, wij enthousiast.
Er werd gesproken over 150 fruitbomen, omploegen, omheining en alles wat nog meer belangrijk was.
Op de terugweg naar huis hadden wij het er nog over … wel veel 150 fruitbomen. Hij zal de aardbeien plantjes wel meegeteld hebben.

Een week later ging Peter na het diner vanuit Amersfoort naar Barchem. Precies een uur later belt hij mij op en vraagt: "Had jij precies begrepen hoe groot de moestuin ging worden?"
Ik antwoord: "Van de straat tot het eerste schuurtje."
Hij antwoordde: "Nou dan heb ik een verrassing voor je. De tuin is twee keer zo groot geworden, het land is helemaal omgeploegd tot aan ons huis."

Het gevolg van deze grote moestuin was erg veel werk en veel groenten en fruit, vaak te veel.
Jan gaf aan dat het allemaal erg veel werd ook met zijn eigen tuin in Vorden die hij ook nog heeft.

Dus wij zijn op zoek gegaan naar een nieuwe tuin man/vrouw.
En die hebben we gevonden!

Els en Stefan zijn boeren zonder grond en willen graag stukken grond lenen om te bewerken en groenten te telen.
Dit past dus heel goed bij ons. Wij nemen af wat wij nodig hebben en zij verkopen wat er over is elke woensdag en vrijdag in Zwiep.
Voor meer informatie, neem vooral een kijkje op hun website: http://www.demobielegaard.nl.

Ook staan er nu kippen in de groenten tuin, zij zorgen er voor dat het onkruid wordt opgegeten en eten ook de restjes uit onze keuken op. Dit resulteert in een onkruidvrije tuin en zalige eieren.

Vind je het leuk om onze eitjes te komen proeven?
We hebben een leuke aanbieding: kom bij ons slapen en je krijgt 50% korting op de tweede overnachting. Aankomst op woensdag, donderdag of vrijdag (tot 17 april).
Enthousiast geworden?
Bel of mail ons even over deze aanbieding/reserving. 

Hierna is het Pasen en dan verzinnen we weer wat anders leuks.

Heerlijkheid duurt het langst!

Groetjes,
Caroline

Reserveren

Kies wanneer u wil reserveren en vul uw gegevens in. Uw reservering is direct bevestigd.

×

Uw browser wordt niet meer ondersteund

Helaas ondersteunen wij Internet Explorer 8 of lager niet meer.
Onze websites maken gebruik van nieuwe technieken en wij kunnen u daarom geen goede website laten zien.
Klik hieronder om een nieuwe browser te downloaden. een moderne browser downloaden