In de buurt

In en om Lochem

 

Lochem is behalve een authentiek en knus stadje, ook nog eens gelegen in de rijke natuur van de Lochemse Berg, de Enk, de Paasberg en natuurgebied Het Grote Veld met eindeloze wandelmogelijkheden…

Je kunt hier tevens toerfietsen, mountainbiken, eindeloze ruiterpaden berijden, over de Berkel varen met de Berkelzomp of in een kano de natuur ontdekken. De golfbaan van Lochem is prachtig gelegen midden in het bos en behoort tot één van de mooiste golfbanen van Nederland.

Vele terrasjes en leuke winkeltjes maken Lochem geliefd bij zowel inwoners als toeristen, waardoor het altijd gezellig is. In de omgeving zijn verschillende musea, zoals keramiek in Zutphen en More in Gorssel en Ruurlo. Ook zijn er verschillende kastelen in de buurt, zoals Kasteel Ampsen, Diepenheim en Ruurlo en nog veel meer. Een bezoek aan de Hanzesteden Zutphen en Deventer is ook meer dan de moeite waard.

Uiteraard hebben we uitgebreide documentatie, fiets- en wandelroutes en andere informatie klaarliggen. Een fiets is zo voor je geregeld en als we je ergens mee kunnen helpen, vraag ons ernaar. 
Voor de meest up to date informatie, ook voor het programma van de schouwburg en het openluchttheater, kun je ook naar de VVV Lochem op de Markt gaan of kijken op vvvlochem.nl.

Deventer

Waarschijnlijk kom je naar Barchem via de A1, dan passeer je Deventer. Ga er van de A1 af en bekijk deze leuke/mooie stad. Parkeer je auto in de Boreel parkeergarage, dan zit je gelijk in het leuke gedeelte van Deventer. In deze straatjes zijn in december het Dickens festival en daarnaast zijn er allemaal leuke antiek winkeltjes te vinden. In de Walstraat zit 'The Wallstreet Tea-Rose' heel leuk voor een lunch of een kopje thee. Loop daarna verder over de markt en ga een van de kleine straatjes in. Je wordt verrast door alle leuke kleine winkeltjes. Aan het eind van je bezoek loop je richting de IJssel en neem het pontje naar het IJssel hotel, waar je een super uitzicht hebt over de rivier en de stad.

Zutphen

Kleiner dan Deventer en dichter bij Barchem (15 km) en valt op door het mooie oude centrum. Zalig om door de straten te dwalen en de mooie panden te bewonderen. Ga kijken bij Horta, misschien wel de mooiste bloemen winkel van ... Op de markt richting de IJssel zit wijnhandel Neleman, een mooie winkel die enkel hun eigen wijnen verkoopt. Ze hebben een wijndomein in Spanje en maken biologische wijnen. Nog een mooie wijnwinkel is Schaapveld, zij verkopen wijnen van over de hele wereld. Je vindt ze op de Pellikaanstraat. Schuin tegen over Schaapveld zit de koffie brander Pelikaan, leuk om wat te drinken en koffie en thee te kopen. De earl grey (ze noemen het geur thee) is erg lekker.

Gorssel

Is sinds de opening van museum More helemaal op gebloeid. Leuk route om naar toe te rijden via Laren Harfsen (ongeveer een half uur). Het museum is echt de moeite waard, de vaste collectie is modern realisme. Erg mooie werken van Charly Toorop en Pyke Koch in de vaste collectie en daarnaast vaak wisselende tentoonstellingen. In het dorp zitten leuke winkeltjes, zoals een Swits (vintage kleding) en the cosy country store.

Ruurlo

In het kasteel van Ruurlo zit het tweede museum van More. Veel werken van Willink, de jurken van Mathilda in een heel mooi gerestaureerd kasteel.

Reserveren

Kies wanneer u wil reserveren en vul uw gegevens in. Uw reservering is direct bevestigd.

×

Uw browser wordt niet meer ondersteund

Helaas ondersteunen wij Internet Explorer 8 of lager niet meer.
Onze websites maken gebruik van nieuwe technieken en wij kunnen u daarom geen goede website laten zien.
Klik hieronder om een nieuwe browser te downloaden. een moderne browser downloaden